Home » AbrašMEDIA » Ministarstvo zdravstva i socijalne zaštite HNK doniralo putničko vozilo Centru “Los Rosales”

Ministarstvo zdravstva i socijalne zaštite HNK doniralo putničko vozilo Centru “Los Rosales”

Dr. sc. Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne zaštite danas je Mirni Mezit, direktorici Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama “Los Rosales” uručio ključeve putničkog vozila marke “Škoda”, kojega je Ministarstvo, uz saglasnost Vlade, doniralo za potrebe Centra.

Mirna Mezit, direktorica Centra zahvalila je ministru Opsenici na vozilu koje će olakšati rad Centra, te osigurati veću mobilnost predstavnika Centra i njegovih štićenika.

“Zahvaljujem Vladi Hercegovačko – neretvanskog kantona, posebno ministru Opsenici, što redovno prate naše potrebe i pomažu nam da i dalje razvijamo Centar”, istaknula je direktorica Mezit.

Ministar Opsenica izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se Centar “Los Rosales” konstantno razvija i postaje jedna od najkvalitetnijih ustanova toga tipa u Hercegovačko- neretvanskom kantonu.

“Drago mi je da smo našli mogućnost i donirali putničko vozilo za potrebe i pomoć Centra “Los Rosales” koji kroz svoje djelovanje ostvaruje osnovne ciljeve: socijalizaciju, rehabilitaciju, odgoj, obrazovanje i radno osposobljavanje djece i mladih s posebnim potrebama“, rekao je ministar Opsenica, te dodao i to kako ovaj Centar zaslužuje pozornost sviju nas i kako će Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne zaštite i ubuduće –  u okviru svojih mogućnosti – podržavati njegov rad.

(AbrašMEDIA)