Home » AbrašMEDIA » Mostar: Saobraćajnica od Španskog do Bulevara neće biti završena do jula

Mostar: Saobraćajnica od Španskog do Bulevara neće biti završena do jula

O projektu izgradnje kolektora oborinskih voda i pročistača otpadnih voda, koji je pokrenut u Mostaru, govori se kao o najvećem projektu u zadnje vrijeme u gradu na Neretvi. Dugo pripremani projekat obnove i proširenja postojećeg kanalizacijskog sistema trebao bi riješiti brojne infrastrukturne probleme u gradu. Vrijednost projekta procjenjuje se na 130 miliona konvertibilnih maraka.

Gradnja kolektora i pročistača otpadnih voda odvija se istovremeno na više lokacija, i to na najprometnijim mjestima. Trenutno su najveći radovi na raksrnici kod Španskog trga te na raskrsnici kod hotela Ero.

U posljednje vrijeme, zbog intenziviranih radova i velikih saobraćajnih gužvi, plasiraju se razne informacije o toku radova, no gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić kaže kako je zadovoljan dinamikom radova, iako na nekim lokacijama ima određenih kašnjenja.

Iz Gradske uprave Mostara najavili su kako bi saobraćajnica na Bulevaru trebala biti asfaltirana do 15. juna, dok dionica od Španskog trga do Bulevara neće biti završena do jula. Slično se odnosi i na dio od hotela “Ero” do Carinskog mosta.

Inače, radovi u Titovoj ulici, na potezu od Lučkog mosta prema zgradi Pozorišta, gdje će biti primijenjena tehnika mikrotuneliranja, neće početi prije septembra dok se na dijelu od Lučkog mosta prema Pavarotti centru trenutno završavaju priključci.

(AbrašMEDIA)