Home » AbrašMEDIA » Mostarski teatar mladih godinu započinje predstavom “Presuda: Tiha likvidacija”

Mostarski teatar mladih godinu započinje predstavom “Presuda: Tiha likvidacija”

Mostarski teatar mladih 1974 pozorišnu godinu počinje predstavom “Presuda: Tiha likvidacija” koja će biti odigrana u subotu, 6. januara u 19:30 sati na Memorijalnoj sceni 2532. Riječ je o autorskom projektu Seada Đulića u kojoj govori o ljubavi i mržnji, ratu i miru, životu i smrti, pokušajima likvidacije, saopćeno je iz Mostarskog teatra mladih 1974.

Iz  teatra napominju kako će se od 8. do 12. januara 2018. godine u Osnovnoj školi “Mujaga Komadina” održati 11. sajam dječje kreativnosti “Bajkovnica”. Na sajmu će djeca osnovnoškolskog uzrasta u četverosatnom kreativnom druženju svaki dan otvarati jedno pitanje, temu ili problem nekih od predstava teatra.

Cilj je “Bajkovnice”, koju zajedno organiziraju Centar za dramski odgoj i Mostarski teatar mladih djeci u vrijeme zimskog raspusta ponuditi kreativno druženje i popuniti njihovo slobodno vrijeme na koristan način. Predstave koje će biti ponuđene za otvaranje tema su “Maske”, “Maslinova grana”, “Hoću letjeti”, “Nijemi krik” i “Moja muka”, navodi se u saopćenju.