Home » Dnevne novosti » Region » Otkrivene sumnjive isplate bivšeg hrvatskog premijera Zorana Milanovića

Otkrivene sumnjive isplate bivšeg hrvatskog premijera Zorana Milanovića

Državna revizija u kancelariji bivšeg hrvatskog premijera Zorana Milanovića otkrila je sumnjive isplate.

Prema nalazu za 2015. godinu iz kancelarije trojici njegovih specijalnih savjetnika – Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldštajnu isplaćeno je oko 41.400 evra za inostrane dnevnice.

Radi se o više od 500 dnevnica, a uz putne naloge nije priložen izveštaj s puta niti druga vjerodostojna dokumentacija koja bi potvrdila da je putovanje obavljeno.

Dvojici savetnika isplaćeno je po 186 dnevnica, a trećem 160.

Iz toga proizilazi da je svaki od njih na službenom putu boravio skoro pola godine, a sva putovanja su, međutim, trajala između 9 i 12 dana, objavljeno je u Dnevniku HRT.

Putne naloge i dnevnice odobravao je tadašnji šef premijerove kancelarije Tomislav Sauća, koji tvrdi da nije potpisivao nikakve dnevnice savjetnicima, prenosi Hina.

“Ovde se radi o gruboj grešci, ili o podmetanju, ili o teškom kaznenom delu”, rekao je on i najavio da će u ponedeljak sve prijaviti hrvatskom Državnom tužilaštvu.

Milanović je bivši predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske i 10. predsjednik Vlade te zemlje. Na funkciji premijera bio je od 2011. do 2016. godine.

(Agencije)