Home » AbrašMEDIA » Otvoren poziv za posredničke organizacije u okviru programa Erasmus za mlade poduzetnike

Otvoren poziv za posredničke organizacije u okviru programa Erasmus za mlade poduzetnike

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je obavještena od Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine da je Izvršna Agencija za mala i srednja preduzeća (EASME) u okviru COSME programa, objavila poziv za dostavljanje prijava za posredničke organizacije u okviru programa Erasmus za mlade poduzetnike – “Erasmus for young Entrepreneurs“.

Cilj ovog poziva je odabrati posredničke organizacije koje će djelovati kao lokalne kontakt tačke za program u svojim zemljama i regijama za period od dvije godine (2018-2020). Njihova uloga će biti promicanje programa, zapošljavanje preduzetnika i asistencija u pronalaženju odgovarajućih partnera u drugim državama koje učestvuju u ovom programu.

Aplicirati mogu posredničke organizacije iz 28 država članica EU, te Albanije, Armenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Islanda, Moldavije, Crne Gore, Srbije, Turske i Ukrajine. Poziv je otvoren i za konzorcije koji će činiti pravna lica iz bilo koje od navedenih zemalja.

Krajni rok za elektronsku prijavu je 07.06.2017.godine.

Detaljne informacije o ovom pozivu možete pronaći u dokumentu u prilogu i na ovom linku. Za dodatna pitanja možete se obratiti na e-mail adresu: easme-cosme-eye-call@ec.europa.eu

Poziv na podnošenje prijedloga pogledajte u prilogu ili preuzmite sa ovog linka.

(AbrašMEDIA)