Home » Dnevne novosti » BiH » Ovog vikenda Festival YouTube kulture u Sarajevu

Ovog vikenda Festival YouTube kulture u Sarajevu

Festival YouTube kulture (Balkan Tube Fest) naziv je dvodnevnog događaja koji će ovog vikenda biti organiziran u Sarajevu, a kako su organizatori najavili radi se najvećem regionalnom festivalu YouTube kulture.

Ranija izdanja Festivala organizirana su u Beogradu. Iz godine u godinu balkanska YouTube scena postaje veća, a sve je više “youtubera” različitog interesiranja koji stvaraju različit sadržaj, ali i publike koju taj sadržaj posebno interesira.

Internetska platforma YouTube spaja kreatore sadržaja, djecu i mlade, a na Festivalu kroz druženje, edukaciju i igru hiljade “youtubera” i pratilaca je nakon prethodnih festivala zadovoljno odlazilo kući.

Direktorica Festivala Mirjana Vladisavljević kazala je da su dobili prijedloge za organiziranje festivala u nekom drugom gradu, nakon trećeg Balkan Tube Festa u junu ove godine u Beogradu.

– Shvatili smo da mladim ljudima, zbog entuzijazma, treba na neki način izaći u susret. Tako se rodila ideja o Sarajevu. S druge strane, Sarajevo je samo jedna od novih destinacija – istaknula je Vladisavljević.

Posjetioci Festivala u Sarajevu će imati priliku da na sceni vide Amira Hadžića, Huligane iz gimnazije, Vedoxa, Nedima, Nekog Youtubera, Vanimy-a, Baku praseta, Kovalsku, Cileta, Kiku, Leu, Andriju Jo, Petru i Davora Gerbusa, Ružu Rupić i PCAXE ekipu, kao i mnoge druge.

Pokrovitelji i sponzori Balkan Tube Festa u Sarajevu su Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini, Coca-Cola, SaveTheChildren, Bambi, pekare Manja, Zlatiborac i hotel Holiday, a cijena jednodnevne karte za Festival je osam KM, saopćili su organizatori.

(FENA)