Home » AbrašMEDIA » Poljske „Nindže“ u Abrašu (o koncertu – Boris Filipič)

Poljske „Nindže“ u Abrašu (o koncertu – Boris Filipič)

Trećeg dana mjeseca oktobra u Abrašević su nam stigli gosti iz Kielcea (Poljska). Ninja Syndrom ili jednostavno Nindže, kako se međusobno oslovljavaju, stigli su kao šestorka (tj. sedmorka uz vozača koji, mada ne slijedi kompletan imidž i rituale benda, poljske metalce vozi na turneje već niz godina, pa pretpostavimo već ima taj status.)

Autor: Boris Filipič, AbrašMEDIA

Sve ovo možda već zvuči nekako reperski, ali ne slučajno, jer kako saznajemo, više članova i posade benda potječe iz miljea poljske-hip hop scene, a i samo ime benda potječe iz reperskog perioda vokaliste Karaza. Otud Nindže, iako bi sam sindrom mogli objasniti kao neodrastanje, Petar Panov kompleks ili neku varijaciju toga. (starost trenutne posade varira od 18 do 40+!)

Večer je započeo mostarski trojac Jufkamental. Njihove brze i uvježbane stvarke u grungy punk maniru su više nego zagrijale stejdž (od benda doznajemo da imaju dosta gotovog materijala za album prvijenac!)

U sklopu svoje turneje po Balkanu Ninja Syndrom su u Mostar došli predstaviti svoje drugo studijsko izdanje, EP II. Iako je aktualni materijal na engleskom jeziku, interesantan gimmick je zasigurno bilo repanje na poljskom s ostatka materijala koji su odsvirali, a sve to preko moderne kombinacije djenty metalcorea s dosta elektronike.

Ninja Syndrom je dao sto posto pred publikom zainteresiranom za metal (rap) utorkom, (za ostale dane postoji barem internet, stoga u nastavku slijede linkovi), a neke su zaintrigirali i (slučajnom?) newbreederskom medijevalnom heraldikom u svom logotipu na merchandiseu.

http://www.facebook.com/jufkamental
http://ninjasyndrom.com
http://facebook.com/ninjasyndrom
http://instagram.com/weareninjasyndrom
http://youtube.com/ninjasyndrom