Home » AbrašMEDIA » Zagreb: Prosvjed protiv obaveznog vojnog roka

Zagreb: Prosvjed protiv obaveznog vojnog roka

Radnička fronta poziva na na prosvjed protiv uvođenja obaveznog vojnog roka, u subotu, 11. veljače u 12 sati, ispred MORH-a (Trg Petra Krešimira IV, Zagreb).

Iz Radničke fronte ističu kako se mladima umjesto životnog standarda, budućnosti i svima dostupnog obrazovanja, kao izlaz nude rat, mržnja i smrt za tuđe interese.

“U zemlji s 45 posto mladih nezaposlenih, s autobusima punim iseljenika prema Njemačkoj i ulicama punima kopača smeća, vlasti sebi istodobno krajnje cinično povećavaju plaće, provode poreznu reformu koja koristi najbogatijima i bankama, a nezaposlenim i besperspektivnim mladima poručuju da su njima namijenili – obavezni vojni rok.

Kažu, mladima se nudi disciplina. Kakva disciplina? Zar će im u životu pomoći da još više slušaju one koji su im upropastili zemlju i njih doveli u potpunu besperspektivnost? Hoćemo li se za bolje i pravednije društvo izboriti tako da mlade učimo da šute, trpe i podvrgavaju se autoritetima koji su nas doveli u situaciju u kojoj jesmo ?Recimo NE takvoj besramnoj politici!” stoji u pozivu na prosvjed.

(AbrašMEDIA)