Pojačana frekvencija saobraćaja na putevima u BiH

Pojačana je frekvencija saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini. Posebno je frekventno na izlazima iz gradskih zona, a izdvajaju se kolone vozila na izlazu iz Mostara prema Jablanici.

Do kraja dana mogući su povremeni pljuskovi, pa se apeluje na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu. Obavezno držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja, savjetuju iz IC BiHAMK-a.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Kostajnica, Gradina i Bosanska Gradiška pojačan je promet putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja od 15 do 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

(FENA)