„Pejzaži Hercegovine“ Angeline Vukosav u Centru za kulturu Mostar

Samostalnom izložbom pod nazivom „Pejzaži Hercegovine“ mostarskoj publici će se u Centru za kulturu, u utorak, 22. 10. u 19 sati, predstaviti akademska slikarica Angelina Vukosav.

Angelina Vukosav rođena je 1997. godine u Nevesinju. Osnovnu školu i Gimnaziju završila je u rodnom mjestu. Osnovne i prve master studije završila je na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju,.

Druge master studije završila je na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, na smjeru Slikarstvo u klasi prof. Bojana Novakovića. Na istoj Akademiji trenutno pohađa doktorski studij.

Do sada je realizovala 17 samostalnih izložbi slika i crteža u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj. Samostalno je izlagala u Beogradu, Zagrebu, Banjoj Luci, Tivtu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu. Učesnik je i velikog broja kolektivnih međunarodnih izložbi, između ostalog radovi su joj izlagani u Rusiji, Češkoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, a nalaze se i u privatnim kolekcijama u Kanadi i SAD-u.

Trenutno živi i radi u Nevesinju kao rukovodilac i organizator – kustos likovnog programa Galerije Centra za kulturu „Nebojša Glogovac“ u Nevesinju. Piše pjesme i druge književne forme. Član je: Udruženja likovnih umjetnika BiH, Foto-kino kluba Rijeka, Udruženja likovnih umjetnika Istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“ i Udruženja umjetnika i književnika Podgorice “Slikarski uranak”.

Njenim likovnim radom, najčešće slikom, crtežom ili akvarelom vlada tema pejzaža čiji je motiv isključivo priroda Hercegovine.

Izložba Angeline Vukosav će biti svečano otvorena u 19 sati, u utorak, 22.10., saopćeno je iz Centra za kulturu Mostar.

(AbrašMEDIA)