Jubilarni ‘Sa(n)jam knjige u Istri’: Više od 100 programa na festivalu

Jubilarno, 30. izdanje Pulskog festivala knjiga i autora „Sa(n)jam knjige u Istri“, koje će se održati od 29. novembra do 8. decembra, uz knjige koje su u njegovom fokusu, donosi više od stotinu programa, uključujući izložbe, koncerte, teatarske programe i programe za djecu i mlade.

Predstavljajući programe nastale u partnerskoj saradnji s pulskim kulturnim institucijama, direktorica festivala Magdalena Vodopija najavila je da će se već prvoga dana publici predstaviti nizozemski filozof Rob Riemen svojom knjigom Umijeće postajanja čovjekom, prenosi Hina.

Najavila je i hommage enološko-gastronomskom publicistu Franku Lukežu, koji je na rasporedu prvoga dana, hommage Luki Paljetku, predstavljanje Knjige lutanja Žarka Paića te gostovanja muzičarke Tamare Obrovac i italijanske autorice koja se bavi pitanjima migracije Donatelle di Cesare.

Brojne važne i snažne žene kao gošće
„Gošća programa ‘Doručak s autorom’, a možda je uspijemo nagovoriti i da zapjeva a cappella, bit će i legendarna Tereza Kesovija, a bit će tu i brojne važne i snažne žene, kako je glasio naziv jedne cjeline sajma prije nekoliko godina posvećene snazi žena, pa sve do važnih autora poput Predraga Fincija i Aljoše Pužara“, istakla je Vodopija najavivši autore koji će se predstaviti na ovogodišnjem Sajmu.

Tema ovogodišnjeg sajma je „Mikrokozmos“, a za nju su se, kako je rekla Vodopija, odlučili prije dvije godine. U početku se činila jednostavnom jer je to, kako je rekla, „naša tema, poznajemo je dobro, naši mikrokozmosi su Pula i Istra“.

„Nema sumnje da će ljubitelji i poznavatelji pisane i slikane riječi uživati u ‘tinti na papiru’“, zaključila je Vodopija.

(Agencije)