Predstava “Neće biti smak svijeta” u NP Mostar

Predstava “Neće biti smak svijeta”, po tekstu i u režiji Adnana Lugonića, biće izvedena u petak, 25. januara, u Studiju 64 na kamernoj sceni Narodnog pozorišta Mostar, sa početkom u 20 sati.

Tema predstave tiče se teških porodičnih trenutaka i odnosa, koje najčešće želimo sačuvati unutar svoja četiri zida. Riječ je o intimnoj porodičnoj drami, dvije sestre i ocu, njihovim međusobnim odnosima, strahovima i problemima zbog njihove udaljenosti, o gubitku sjećanja, teretu prošlosti i teretu nasljeđa, o strahovima i nadanjima mladih; o krivici i preživljavanju; o intimnom smaku svijeta pojedinca i nadi. Predstava koja propituje i ukazuje na prave životne vrijednosti.

Scenografiju i kostimografiju predstave radila je Sabina Trnka, a u predstavi igraju Ajla Hamzić (Maša), Dina Mušanović (Nina) i Šerif Aljić (Otac).

Cijena ulaznice 7 KM, sa popustom za učenike, studente i penzionere 3,50 KM.

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 – 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: marketing@npm.ba, porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

(AbrašMEDIA)