Mnogo uzbudljivih događanja u nastavku Street Arts Festivala

Početak 8. Street Arts Festivala u Mostaru, koji će trajati do 8. septembra, obilježen je umjetničkim intervencijama na Bulevaru, na nekadašnjem Partizanovom igralištu, u Šantićevoj ulici i Luci te izložbom Dolores Veledar Perić i muzičkim programom PartYzen.

Mane Mei igralište Partizanovo

Jučer je dovršen rad umjetnika iz Zagreba Mane Mei, koji je nastao u kolaboraciji s djecom u Gradu Ideaa, na igralištu koje je dobilo sasvim novu dimenziju. Domaće snage Darko Jovičić iz Tuzle, Jeron i Muhamed Baručija iz Sarajeva donijeli su nove boje za Bulevar prijateljstva.

Bulevar prijateljstva

Rikardo Druškić i Benjamin Čengić iz Sarajeva oslikavaju novi mural na fasadi OKC Abrašević. U blizini Sinagoge u procesu je oslikavanje murala umjetnika iz Berlina, a u Titovoj ulici intervenira muralista iz Brazila.

Mural OKC Abrašević

Stigli su umjetnici iz Seville koji će danas početi oslikavati u naselju Vatikan, dok će na Bijelom Brijegu raditi Martin Frljić iz Viteza.

U produkciji ovog festivala te projekta CLINK Agencije Lokalne Demokracije Mostar nastajat će murali ličnosti kulturno-historijskog nasljeđa koje oslikavaju Dženana Taso (Sarajevo) i Deni Božić (Doboj). Umjetnice iz SAD-a došle su u posjet Street Arts Festivalu u sklopu kojeg će održati konceptualni program „Daj šta daš“.

U četvrtak, 5. septembra, u 20 sati, na terasi HD Herceg Stjepan Kosača biće održan događaj Artist’s Talk, gdje će sva zainteresirana javnost imati priliku upoznati se s radom i djelom gostujućih umjetnika i gdje će biti upriličen Akustični koncert Maka Kalema iz Mostara koji će predstaviti svoje nove pjesme.

Narednih dana stizat će autori iz Italije i još njih iz Bosne i Hercegovine. Tijekom vikenda će svoje početi oslikavati i lokalni umjetnici. Muzički program nastavit će se u petak 6. 9. klupskom večeri u Nsoft & SPARK poslovnom parku te koncertima u subotu i nedjelju u OKC Abrašević.

(AbrašMEDIA)