Sinergija civilnog društva u BiH – Jačanje saradnje između udruženja, fondacija, medija i sindikata

Saradnja između različitih aktera civilnog društva u BiH je povremena i često zasnovana na projektima. Kao posljedica razjedinjenog djelovanja, nedostaje jači i širi uticaj na društvene promjene. Kako možemo razviti saradnju i povjerenje? Oko kojih tema postoji trenutno zajednički interes i društvena potreba za ujedinjenim nastupom prema javnosti i institucijama vlasti? Na koji način COVID-19 kriza kao i njene ekonomske posljedice utiču na stanje u civilnom društvu? Koje zajedničke inicijative možemo razviti kao odgovor na trenutno stanje u društvu?

Pridružite nam se na konferenciji koja će okupiti veliki broj zainteresiranih strana iz civilnog društva: aktivista/ica, stručnjaka/inja, novinara/ki i profesionalaca/ki iz, te podijelite informacije o vašim stavovima, interesima, potrebama i ostvarite korisne kontakte i partnerstva.

Konferenciju će otvoriti lideri civilnog društva. Pored razmjene ideja i mišljenja, cilj nam je da razvijemo i prijedloge za buduće aktivnosti Mreže mira koja nastoji povezati i ujediniti aktere koji rade na izgradnji dugoročnog pozitivnog mira i održivog razvoja u BiH i regionu kroz podršku društvenom dijalogu, solidarnosti i zajedničkoj akciji.

Vašu prijavu za učešće na konferenciji pošaljite putem web linka: https://www.surveymonkey.com/r/CivilnoDrustvo

Nakon konferencije učesnici će dobiti izvještaj konferencije i kontakte.

(snagalokalnog.ba)