CZ HNK: Sedam požara, sedam nesreća u 24 sata

Vatrogasne službe na području Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) u protekla 24 sata imale su sedam interevencija na gašenju požara, od čega četiri u Mostaru, dvije u Jablanici, te jednu u Neumu, navode iz Operativnog centra (OC) Civilne zaštite (CZ) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

U četvrtak, oko 22:45 sati, ugašen je požar na Kozici. Mostarski vatrogasci su imali još nekoliko intervencija na gašenjima požara.

Od 11:40 do 12:45 sati, gorjela je trava i nisko rastinje na putu za Rujište. Od 13:25 do 14:30 sati, gorjela trava i nisko rastinje u Baćevićima, a od 18:30 do 19:30 sati gorjela je trava i nisko rastinje u Sjevernom Logoru, navodi se u biltenu.

Neumski vatrogasci od 21:50 do 00:15 sati gasili su otpad na odlagalištu smeća u mjestu Klepovica. Vatrogasci u Jablanici gasili su požar na vozilu u naselju Radak, te kuću u Podbrežju.

Vatrogasci su imali i pet tehničkih intervencija.

Vatrogasci su u Mostaru su izvlačili zmiju iz automobila kod IV osnovne škole Mostar.

U Konjicu su vatrogasci vršili obezbjeđenje bojevog gađanja na lokaciji Rakov Laz, a u Jablanici prevozili pitku vodu na naselja Maciće, Bagrem i veslački centar Šćit.

U biltenu se navodi sa je jedna osoba zadobila lakše tjelesne povrede u sedam saobraćajnih nesreća koje se u protekla 24 sata evidentirane na području HNK.

Evidentirano je šest krivičnih djela, te dva slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

Prema podacima FHMZ-a, indeks kvalitete zraka u 08:00 sati u Mostaru i na Ivan Sedlo je označen kao dobar .

(AbrašMEDIA)